Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik

Varför stenslipa skidorna?

Rätt struktur i belaget ger dig bättre glid och tar bort eventuella defekter och skador i din skidas belag. Du får en ny fräsch och ”öppen” yta som tar åt sig valla bättre. Detta gäller ÄVEN när du köper nya skidor.
Våra stenslipar kan ta fram olika strukturer för olika fören. Tävlingsåkare har många par skidor med varierande strukturer för olika fören som slipas om ett stort antal gånger per säsong. Som motionär har du färre antal par och då är det mer allround betingade strukturer som gäller. De täcker olika fören på ett mycket bra sätt utan att vara specialiserade. Allroundstrukturer utgör också en mycket bra grund för dig som vill rilla dina skidor.

Hur ofta ska jag stenslipa?

Skidor som slipas mer kontinuerligt kan i allmänhet användas längre än skidor som slipas mer sällan. Även för motionärer är det bättre att slipa skidorna oftare – naturligtvis beroende av hur mycket du åker, men en till två gånger per säsong är bättre än en gång vart tredje år. Dels för att man naturligtvis får bättre glid, men också för att man inte behöver ta så mycket av belaget vid varje sliptillfälle som när man slipar en riktigt sliten skida.

Hur går stenslipningen till?

Dina skidor körs av våra specialister genom en mycket exakt maskin där en roterande sten slipar ditt belag. Hos Pölder Sport jobbar vi med två toppmoderna maskiner från Tazzari.
Det första steget är att slipa ner ojämnheter och skador i ditt belag. Efter det görs den slipbara ytan helt plan.
I sista steget slipas strukturen in i belaget. Stenen är då mycket fint dressad med hjälp av en diamant. I praktiken finns det ingen gräns för hur många olika strukturer man kan slipa, men självklart finns det väl beprövad strukturer som vi tycker fungerar överlägset bäst.

Som du läste ovan så är det som motionär bäst att hålla sig till strukturer som fungerar bra i de flesta fören. Det är också en sådan struktur du får om du beställer stenslipning till dina nya skidor. (Du kan välja mellan struktur för allrund-, kall- eller varmföre)

Har du många par skidor och kanske vill ha ett par som fungerar riktigt bra i ett speciellt före? Kontakta oss gärna så kommer vi fram till vad som passar dig bäst.

Stenslip & Grundprep - Nya skidor

Beställ tillsammans med dina nya skidor. Vi slipar och grundpreparerar dina skidor. När skidorna levereras till dig ligger ett lager skyddsparaffin kvar på dina glidzoner. Priserna gäller enbart i samband med köp av skidor.

Stenslip & Grundpreparering - Gamla skidor

Låt oss fräscha upp belaget på dina gamla skidor. Skicka skidorna säkert till oss genom att beställa tjänsten PremiumFrakt nedan, samt de behandlingar du vill att vi ska göra. Tips är att gå ihop med dina skidåkarkompisar. Du kan skicka upp till tre par med samma PremiumFrakt.
När du beställer premiumfrakt skickar vi ut en hård tub till dig för frakt av dina skidor till oss - enkelt och säkert.