Löparskor

Rätt löparskor för dig!

Löparskor för asfalt, elljusspår och city - hos oss hittar du rätt skor för din löpning. Vi har de bästa löparskorna från märken som Hoka One One, Saucony, Salomon, Altra och många fler. Modeller som passar alla, från motionär till elit, från mängdträning till snabba modeller för tävling, för lugna joggingturer till sekundjakt på tävling. 

Vad att tänka på vid köp av löparskor

När du ska handla löparskor är det viktigaste att du hittar ett par som är anpassad efter ditt användningsområde och löpstil. Det finns idag många löparskor med olika egenskaper och i vårt breda skosortiment har vi något som passar alla typer av löpare. 

Vilka löparskor passar mig?

Är du en lite tyngre eller ovan löpare - välj skor med bra dämpning för att undvika skador. En bra dämpad löparsko är även rätt för långa träningspass och mängdträning.

Om du vet att du pronerar ska du välja en stabil löparsko. Dessa modeller är byggda för att ge extra stöd vid din stegisättning.

Tycker du oftast att skor du provar är för smala? Välj då en löparsko med bred läst (wide).

Letar du efter en löparsko för tävling som hjälper dig till högre fart och bättre tider? Då ska du välja en tävlingssko som är responsiv. Den ger dig bättre frånskjut och fart. 

Hur länge kan man ha ett par löparskor?

Detta beror helt på hur mycket du har sprungit med dem. När du har sprungit mycket i en löparsko blir det ofta tydligt att skon blir mindre responsiv och att dämpningen försämras. Har du några frågor kring livslängden på dina löparsko är du varmt välkommen att kontakta oss och höra vad våra specialister tycker.

Löparskor för dam, herr och junior

Vi har ett brett urval för dig som söker bra löparskor med kvalitet och prestanda. Hos oss hittar du alltid löparskor för herr, dam och junior. Har du frågor och funderingar över vad du ska välja och vad som passar just dig bäst så hjälper vi dig gärna.

Läs mer om vad du ska tänka på vid val av löparskor

Om du behöver mer hjälp, tips och info om hur du ska välja rätt par löparskor utifrån ditt användningsområde så rekommenderar vi dig att läsa vår köpguide, läs den här!

Självklart har vi även löparskor för dig som håller på med trailrunning eller orientering och behöver extra bra grepp. Du hittar dem här:

Skor för trailrunning
Skor för orientering

Läs mer +
Sortera
Visar 27 av 279