Hoka löparskor och trailskor

Vilka Hoka skor är bäst?

Det finns såklart många modeller i Hoka One One’s sortiment. Vilka Hoka skor du ska välja beror på hur just du är som löpare och såklart på vilket underlag du ska springa. Här följer en kort modellguide för de mest populära modellerna från populära Hoka.

Hoka skor för löpning herr och dam

 • Clifton
  Mycket populär och omtyckt Hoka sko för alla typer av löpare. Passar perfekt för dig som springer på asfalt och grus oavsett fart. Balanserad dämpning och neutral stabilitet.
 • Bondi
  Löparsko för långpass i lite lägre fart. Utmärkt till dig som är lite tyngre eller har ett tungt löpsteg. Bra sko för dig som vill börja springa. Hoka Bondi är en väldigt väldämpad och stabil sko.
 • Mach
  Lätt sko för högre fart. Ger bra respons och driv. Passar den vana löpare som springer i högre tempo. Fungerar för både träning och tävling.
 • Carbon X
  Värstingen! Ren tävlingssko med carbonplatta. För dig som vill nå ny rekordtid på asfaltslopp. En väldigt fin löparsko från Hoka för jämnare underlag.

Hoka skor för trail

 • Speedgoat
  Vår rekommendation för dig som springer mest i terrängen. Vibram-sulan ger mycket bra grepp på blandat underlag och tekniska stigar. Väldämpad.
 • Challenger ATR
  Den perfekta kombinationsskon? Bäst för dig som springer på blandat underlag. “ATR” står för “All terrain” och Hoka Challenger fungerar utmärkt från asfalt till ren terräng. Balanserad dämpning och neutral stabilitet.
 • Mafate Speed
  Passar bra för långa pass på stigarna. Ger bra och snabb känsla. Superbt grepp med Vibram-sula. Alternativ till Speedgoat.
 • Torrent
  Lätt modell för snabba race i terrängen. Dämpad sko men med responsiv sula för bättre svar i frånskjutet. Lägre sko som ger bra kontroll i teknisk terräng.
 • Tecton X
  Tävlingssko för trail och terräng. Carbonplatta för optimalt driv och bra kontroll för teknisk terrräng.

Wide-modeller

Flera av våra modeller från Hoka finns även i Wide, dvs med en bredare läst för dig som har lite bredare fötter.

Vad är speciellt med Hoka skor?

Hoka One One har länge varit ett varumärke för den löparglade individen. Det som utmärker Hoka skor mest är hur de är anpassade efter olika löparstilar och människor. Med ett brett utbud med många modeller finns det oftast något som passar dig. Det som sticker ut främst med Hoka skor är att de är väldigt modifierade utefter att vara skonsam mot dina fötter och leder.

Hoka One One’s Historia

Hoka One One kommer från Annecy i Frankrike och startades av Nicolas Mermoud och Jean-Luc Diard med rötter från ett annat stort franskt välkänt trailmärke. De ville skapa skor som är skonsamma för knäna och detta resulterade i maximalism istället för minimalism. En maximalism som är väldigt bra för löpare med dåliga knän, skon har väldigt bra dämpning men är ändå otroligt lätta. Löparkänslan är stor i de här skorna som håller på att vinna världen!

När Hoka One One grundades så var just minimalismen stor på marknaden men det skulle till att ändras med modeller av andra mått, som passar alla motionärer och vanliga joggare men även elitlöparna.
Hoka One One har modeller som passar all slags traillöpning, men även modeller som passar lika bra i terrängen som på asfaltsvägen. En sak är säker, Hoka skor har länge funnits på marknaden och de kan verkligen sin sak!

Hoka skor hos Pölder Sport

Hos Pölder Sport jobbar specialister med mångårig erfarenhet av löpning på elitnivå, både asfalt och terränglöpning. De har ett nära samarbete med alla våra skoleverantörer och väljer noga ut modellerna i vårt sortiment med stor omsorg. Hoka skor rekommenderar vi för alla som vill springa men extra mycket till dig som har lite problem med ditt knä vid längre löprundor. Hoka One One är tillverkat med en speciell dämpning som är just mer skonsam för knäna.

Vid frågor och funderingar så tveka inte på att höra av er till oss, så hjälper vi dig med vad som passar just dig perfekt.

Läs mer +