Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik

Vinterlöpning

Sluta inte springa under vintermånaderna, men se till att du har bra utrustning för att möta snö, is och halka. Det är en fröjd att ge sig ut i det vintriga landskapet och känna att man har säkert grepp under fötterna, kläder som står emot vädret och vätska som isoleras från kylan.

Skor som ger dig säkert grepp

Det finns flera modeller av skor som ger dig riktigt bra grepp även på snö och is. Stora fördelen att springa med vinteranpassade skor är att du kan springa avslappnat utan att riskera att halka. Skorna har sulor i material som är anpassat efter kall temperatur och ofta dubbade. Springer du året runt ska du definitivt investera i en vinterlöpningsko.

Kläder för löpning i kallt väder

När du springer vill du ha lätta och smidiga kläder. Under vintern ska du se till att du har plagg som är lite varmare, ger skydd mot vatten och vind samt ser till att du syns ute på vägarna. Här är ett urval av våra favoriter som kombinerar både funktion och komfort för vinterns löpning. Satsa lite extra på jackan. Som underdel använder du ett par bra vintertights, kanske samma som du har till längdskidåkningen.

Håll vätskan flytande

Vill du ha med vätska på passet i minusgrader så behöver du ha den isolerad för att inte frysa. Vi har stort urval av vätskeryggsäckar och vätskebälten för löpning under vintern. Här följer några favoriter.

Smarta vintertillbehör

Det finns flera smidiga och smarta tillbehör för vinterlöpning. Här har du våra favoriter.