Umara

Umara U Gel 33ml

Visa produktinformation
Välj smak: COLA K
22 kr

Delbetala från 1 kr i 24 månader

Ej i lager

Beskrivning

U Gel levereras i en långsmal, vikbar förpackning där du enkelt biter av toppen för att få i dig gelen snabbt. Vänd påsen upp och ner och all gel rinner ut inom 1-2 sekunder utan att kladda. Förpackning är 160x45mm anpassad för att passa bra i löpartights, vätskebälten och cykelfickor. Den är precis så fylld att den går att vika på längden en gång också om du vill ha den kortare. 
 
U Gel 1:0,8 är en liquid gel på 33ml med en kolhydratkomposition mellan glukos (maltodextrin) och fruktos på 1:0,8. Varje gel ger 20g kolhydrater + elektrolyter. Smakerna med ett +-tecken betyder att de innehåller koffein. Denna regel gäller över hela Umaras sortiment och för denna produkt är det Cola-gelen som har 21mg koffein i sig. U Gel 1:0,8 innehåller samtliga 4 stora elektrolyter som du förlorar via svett (Natrium, Kalium, Kalcium och Magnesium) i en väl avvägd mängd.
 
Egenskaper:
  • Uppdaterad ratio till 1:0,8 som visat sig ge snabbast och mest komplett upptag/oxidering
  • Elektrolyter för att kompensera förluster från svettning. 
  • Fräscha smaker – Hallon, Citron och Cola.
  • 30mg koffein i Cola gelen ger den extra kicken när energin tryter.
 
För U Gel+ Cola som har koffein i så rekommenderar vi max tio stycken gel per dag för att koffeindosen inte ska bli för hög. 
 

Frågor och svar:

Ska jag ta koffeingel i början eller slutet av träning/tävling?
Gel med koffein bör tas kontinuerligt genom hela aktiviteten. Vi rekommenderar 1-2 koffeingel per timme vilket ger en underhållsdos på koffeinet som motsvarar en halv kopp kaffe i timmen, vilket gör att du upprätthåller koffeinnivån i kroppen om du laddat upp med koffein via t.ex U Intend innan start. En koffeingel sent in i passet/tävlingen kan även det ha en extra uppiggande effekt i slutet av ett långt lopp.
 
Hur många kan jag ta i timmen?
Du kan ta upp mot 5 U Gel i timmen, men det fungerar nästan bara vid cykel. Vid löp och skidåkning är rekommendationen 3-4 U Gel i timmen om det är din enda energikälla.
 
Hur snabbt ger U Gel energi?
En psykologisk/neurologisk uppiggande effekt sker direkt i munhålan, därefter tar det 5-10min för energin att passera magen och nå tunntarmen där upptaget av kolhydrater för vidare transport ut i blodbanan och musklerna påbörjas och vi kan börja känna av effekten.
 

Produktinformation

Köpguider

Låt oss hjälpa dig

  •