Umara

Umara U Loader 1kg

Visa produktinformation
Välj smak: CITRON
249 kr

Delbetala från 10 kr i 24 månader

Ej i lager

Beskrivning

Umaras U Loader innehåller Palatinose som enda kolhydratkälla. Palatinose är varumärkesnamnet på en stärkelse som heter Isomaltulose. Det är en stärkelse med lågt glykemiskt index (GI) vilket oftast passar dåligt inom idrottsnutrition, men för en carboloader så är det perfekt. Upptaget är 100% och den ger 4kcal/g vilket är likvärdigt med de kolhydratkällor som Umara har i deras sportdrycker. Palatinose är inte en effektiv kolhydratkälla för sportdrycker då den tas upp 4-5 gånger långsammare än våra kolhydratkällor i sportdryck och gel. Energin levereras därmed långsamt till våra muskler, något som inte är intressant under tiden vi tränar och tävlar.


Den främsta anledningen till att Umara valt just Palatinose är att det är den första och hittills enda stärkelsen som har den internationella stämpeln "Happy Tooth" som Tooth Friendly International ger ut till produkter som inte har en negativ påverkan på våra tänder. 


Under en kolhydratladdning som pågår under 2-3 dagar inför tävling så spelar hastigheten på upptaget ingen större roll (dvs om kolhydraterna lagras in som glykogen i musklerna på 10 minuter eller först efter 40-50 minuter) och med tanke på att Palatinose är snäll mot tänderna så har vi valt denna stärkelse.

Produktinformation

Köpguider

Låt oss hjälpa dig

  •