Lumonites historia började i Finland, där långa och hårda vintrar skapar extrema förhållanden för belysning.
Med en grund i belysningsteknik sökte vi, testade och sålde hundratals ljusprodukter från otaliga olika leverantörer från hela världen. Lumonite tyckte att det sällan gick att hitta de bästa egenskaperna i samma produkter, Om någon av lamporna var effektiva saknade de förmodligen den nödvändiga enkelheten. Om en annan lampa var hållbar och lätt att använda, var dess prestanda förmodligen långt under pari.
Lumonite samlade på sig feedback och egen erfarenhet och en bild började dyka upp som visade vilka egenskaper som krävs från ljus i olika situationer.

Efter att ha sålt tusentals lampor började vi gradvis förstå vad som krävs av den perfekta lampan. Genom att kombinera de bästa egenskaperna hos olika lampor hade vi redan lyckats föreställa oss det perfekta ljuset. Det enda återstående problemet vi hade var att det inte fanns - ännu.
Lumonite insåg att de måste göra något åt galppet på marknaden och eftersom det inte fanns några lösningar på detta problem ännu, bestämde de sig för att bygga en lösning själva. Ingenjörer som hade arbetat i verksamheten i många år kombinerade sitt kunnande och den lampexpertis som fanns att tillgå och började designa något helt nytt.

År 2015 kontaktade den mest framgångsrika orienteraren genom tiderna Thierry Gueorgiou* oss. Han sa till sig själv att ha testat nästan alla möjliga orienteringslampor och slutade med att betrakta Lumonite Navigator som den bästa. Han frågade om vi var intresserade av att samarbeta med honom. Numera använder inte bara Thierry, utan hela klubben Kalevan Rasti bland otaliga andra elitorienterare Lumonite -lampor i sina träningar och lopp. Vi har också involverat Thierry i Lumonite produktutvecklingsteam.

Lumonite har flera lampor hos oss på Pölder Sport som täcker aktiviteter som längdåkning, orientering, trailrunning men också en hel del yrkesområden. För är det något Lumonites lampor står för så är det flexibiliteten, effekten och kvaliteten på komponenterna. Fråga oss gärna om lamporna från Lumonite så hjälper vi gärna till att hitta rätt lampa för just dina önskemål.

Läs mer +