Rottefella

Rottefella är ett norskt varumärke som specialicerat sig på bindningar till längdskidor, rullskidor och turskidor. Bindning är ju bara något enkelt som bara ska fungera tänker du. Men faktum är att på senare år med skin-skidornas intåg har bindningarnas betydelse ökat dramatiskt.
Rottefella har med sitt MOVE™-system gjort det möjligt att på ett enkelt sätt justera bindningen och på så vis förändra skidans egenskaper för glid och fäste. Det ger dig stora möjligheter att hitta precis rätt läga för dig eller för dagens före.

Bror With hittade några kraftiga råttfällor i en butik 1927 och fick idén att de med några små förändringar kunde användas till något helt annat. Snabbt blev det en succé och företaget Rottefella var fött.
Under årens lopp har Rottefella presenterat nya innovationer och förbättringar som Nordic Norm (1971), New Nordic Norm (NNN, 1985), Xcelerator Pro med integrerad Quick Lock (1985) och MOVE™-systemet (2018).
Rottefella är längdskidåkning. 2016 åkte 89% av vinnarna i Världscupen med Rottefella bindningar.
Hos Rottefella görs allt under samma tak, avståndet från ritbord till tillverkning av prototyp till testmiljö utomhus kan mätas i minuter. Det gör att man kan hålla en innovationstakt som ingen annan kan matcha. Det är något som märks hos dig som användare.

Läs mer +