Swix

Norska Swix är extremt förknippat med längdskidåkning, men sanningen är att Swix är för alla som älskar att träna och tävla utomhus. För alla som gillar att träna i öppna landskap eller i bergen, eller för de som tar en tur i joggingspåret eller skidspåret. För dem som vet att vädret kan ändras och att vårt nordiska klimat kräver utrustning och kläder man kan lita på.
Förutom stavar, valla och vallatillbehör finns mycket fina och funktionella kläder för idrottande året runt. Swix produkter håller alltid högsta kvalitet och finish, något vi på Pölder Sport kan intyga. Det spelar ingen roll om man håller i Swix bästa längdskidstav eller om man använder ett enkelt vallatillbehör - Swixkvalitetskänslan finns där! På senare år har man även adderat rullskidor till sin produktportfölj. Givetvis också det med kvalitet och toppfinish.

Swix historia börjar under 1940-talet då chefen för ett stort svenskt läkemedelsbolag blev frustrerad över sina hala skidor. Han började därför söka efter en vetenskapligt tetstad skidvalla föra lösa problemet. Bollen var därmed i rullning.
Efter otaliga tester började man sälja sina första vallor 1948 och samma år hade samtliga guldmedaljörer i längdåkning Swix valla under skidorna. Resten är som ni säkert räknat ut - historia.

Du känner igen känslan. Vinden viner i trädtopparna. Ljudet när dina skor eller skidor jobbar mot marken. Du älskar det. Du älskar att träna utomhus. Oavsett förhållanden, underlag, väder, årstid.
I 70 år har Swix dagligen jobbat för att skapa de absolut bästa produkterna för för alla som älskar att träna och prestera utomhus. Detta för att du ska styra över naturen - och se bra ut medan du gör det.
Vi kallar det SWIXFACTOR.

Läs mer +