Vauhti valla

Värlsdsledande vallateknoligi i över hundra år.
Finsk kultur, viljan att vinna, passion, uthållighet, integritet och den senaste teknologin i branschen – det är värdena och utgångspunkterna för Vauhtis produkter, som används av världens bästa skidåkare.

Vauhti har ett mycket brett sortiment av vallor för alla typer av skidåkning och skidåkare. De senaste åren har fokus varit på flytande vallor för att förenkla vallningen för dig som vallar. PURE-serien ligger helt rätt i tiden och är såklart flourfri. Låt Vauhtis vallor ta dig fram snabbare i spåret.

Att förbättra skidans glidegenskaper har det arbetats med i över hundra år, i början med hjälp av naturmaterial som till exempel tjära. På 1910-talet grundades Vauhti och företagets Salausuus-vax var revolutionerande vid den tiden, och en inovation som förbättrade skidans glid avsevärt. Utvecklingsarbetet som började med Salausuus-vaxet lade grunden för världens äldsta vallaföretag på marknaden som forsätter vara en pionjär i branschen.
Våra produkter och tekniken bakom dem bygger på noggranna och långvariga tester, både i laboratorier och ute på fältet. Vårt produktutveckligsteam har en passion att uppnå fullständig kunskap och förståelse för hur man på bästa sätt kan optimera skidans glid i alla typer av väderförhållanden. Under dessa drygt hundra år har Vauhti upptäckt och lanserat flera innovationer. Företaget har lyckats få flera patent, varav det senaste är för de råvarorna som används i Vauhtis fluorfria produkter, PURE.

Läs mer +