Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik

Få med dig vätska ut på passet

Numera är det mycket enkelt att få med sig vätska ut på passet. Det finns vätskeryggsäckar, västar, midjeväskor mm för alla ändamål och tillfällen. De flesta modellerna går att justera på flera olika sätt för att sitta så bra som möjligt på din kropp. Faktum är ryggsäckarna är så bra idag att du knappt känner att du har på dig den.
Fundera igenom när du behöver vätska och under vilken aktivitet. Ska du åka längdskidor rör du dig inte på samma sätt som vid löpning och då fungerar det bra med både ryggsäckar och midjebälten. Är ditt fokus löpning eller trailrunning så behöver du en ryggsäck eller väst som verkligen går att justera bra för att slippa studsarna på ryggen. Tränar och tävlar du vintertid måste vätskebehållaren vara isolerad för att inte frysa.
Nästa beslut att ta är hur mycket vätska du behöver ha med dig och om du behöver få plats med någon packning eller kanske bara några tillbehör. Oavsett vad du kommer fram till så finns det en bra lösning just för dig.

Vinteranpassade vätskesystem

De senaste åren har det kommit många nyheter som gör det enkelt att få med sig vätska under träning och tävling även i minusgrader. Gemensamt för alla modeller är att de har någon form av isolering runt vätskeblåsan. I flera fall är även slangen isolerad. Tänk på att blåsa tillbaka vätskan ner i lungan när du druckit. Då slipper du problem med att det fryser i slangen eller munstycket.

Thermobälten

Klassikern för alla längdskidåkare. Bälten med enklare form av isolering som du främst använder vid träning. Fyll med ljummet vatten eller sportdryck och du har vätska under hela passet. Förvaringsficka finns för nycklar och små tillbehör. Ett thermobälte tar man av sig när man behöver dricka.

Vätskesystem för löpning

Här finns allt för dig som vill springa långt och ha med dig vätska på ett smidigt sätt. Välj mellan västar med mjuka flaskor eller ryggsäckar med vätskelunga. För en tur på fjället kanske du även vill ha lite extra packvolym för en jacka och några tillbehör. Samtliga modeller går att justera på ett mycket bra sätt för att du ska kunna springa obehindrat mot målet.

Smarta lösningar

Det finns en hel del smarta tillbehör när det gäller vätska. Ta med en extra mjuk flaska ut på passet, eller ha en hopvikbar mugg i fickan för att enkelt dricka ur ett rent vattendrag.

Johan Olsson presenterar USWE Nordic 10.

No Excuses - COXA Carry