Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik

Sjöloppet Eksjö - Träffa Pölder Sport på plats

Swimrun i den småländska naturen med 25 delsträckor i mycket varierande terräng från gamla stan i Eksjö genom trolska skogsmiljöer med passage i 9 olika sjöar. Loppet vänder sig både till nybörjare & elit, du tävlar i 2-manna lag och här finns möjligheter för alla att tävla i olika format.

Sjöloppet har 3 klasser och banor att väja på. Distansbanan (30km) sprintbana (15km) och en familjeklass (1km). I Distans och sprintloppet finns tre klasser; Herr, Dam och Mix. Pris delas ut till placering 1-3 i respektive klass, samt utlottningspriser. Vid nytt banrekord får du ett bonuspris i form av ett par Swimrun skor av vår sponsor Pölder!

Pölder Sport är sponsor till Sjöloppet Eksjö och kommer vara på plats under loppet med försäljning

Pölder Sport har ett bra utbud av simdräkter, löparskor för Swimrun och alla de tillbehör, skor och utrustning du behöver för både din Swimrun och Open Water. Under Sjöloppet Eksjö är vi på plats med vårt sortiment och medarbetare som kan svara på alla dina frågor om sporten.

Sjöloppet Eksjö

Sjöloppet har 3 klasser och banor att väja på. Distansbanan (30km) sprintbana (15km) och en familjeklass (1km). I Distans och sprintloppet finns tre klasser; Herr, Dam och Mix.

För att tävla i Swimrun, behövs ett par löparskor och en våtdräkt. Tävlingen kräver inget medlemskap i någon idrottsförening, istället tävlar du under eget lagnamn. Läs mer om regler och utrustning på Sjöloppets hemsida (sjoloppet.se) under fliken tävlingsregler.

Det här Swimrunloppet bjduer på en bana som bara måste upplevas. Variationen är stor och distansbanan passerar nio olika sjöar(!) och många olika underlag.
Utöver tävlingen så händer en massa annat under dagen som:

  • Gratis hoppborgar i det gemensamma start och mål området (Vattenledningsparken).
  • Parken ligger bredvid nybyggda idrottshallen Olsbergs Arena vilket bidrar till god service för dig som deltagare med gratis parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till det samlade området och att vi använder vi använder arenans omklädningsrum och toaletter.
  • Under loppet satsar vi på säkerhet med många funktionärer utmed banan.
  • Efter målgång får du en målgångströja och mat.
  • Då distans respektive sprintloppet har olika starttider, blir det en relativt samlad målgång med mycket folk som minglar och stannar kvar till vår uppskattade prisutdelning där alla har chans till pris då vi lotter ut en mängd olika priser till närvarande lag.
  • Senare på kvällen arrangeras även en After Swimrun* (denna ingår inte i startavgiften).

Pölder Sport är på plats på Sjöloppet i Eksjö 2022!

Swimrun i den småländska naturen med 25 delsträckor i mycket varierande terräng från gamla stan i Eksjö genom trolska skogsmiljöer med passage i 9 olika sjöar. Loppet vänder sig både till nybörjare & elit, du tävlar i 2-manna lag.

Swimrunners under en Swimruntävling Sjöloppet EKsjö sommaren 2021

Välkommen till Swimrun och SJöloppet Eksjö mitt i Småland/Eksjö. 17 Juni är sommarens race!

Swimrunner under en Swimruntävling Sjöloppet EKsjö sommaren 2021

Välkommen till Swimrun och SJöloppet Eksjö mitt i Småland/Eksjö. 17 Juni är sommarens race!

Erbjudande Sjöloppet i Eksjö och Kalmar Swimrun!
Handla någon av våra utvalda Swimrundräkter så får du en värdekod som gäller till Sjöloppet i Eksjö eller Kalmar Swimrun vid köp av startplats 2022. Koden ger dig 50% rabatt på startavgiften och registreras när du bokar din startplats.
Se våra aktuella Swimrundräkter till erbjudandet