Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik

Swimrun - att tänka på vid köp av swimrundräkt och utrustning

Pölder Sport har ett bra sortiment av swimrundräkter, löparskor och utrustning för dig som vill aktivera dig eller tävla i Swimrun. Vi jobbar med varumärken som HEAD och ORCA som gör kvalitetsdräkter för motionärer och elitsatsande atleter.

Swimrun som sport och motionsform fortsätter att växa år efter år, liksom Pölder Sports satsning på sortimentet för är det något vi vet om våra kunder så är det att längtan efter rörelse, natur och upplevelser är stor! Swimrun bjuder på alla parametrar till fullo och tävlingarna och motrionsanläggningarna bjuder ofta på storslagna omgivningar och sträckor. Men nu till valet av swimrundräkt, när du ska välja din swimrundräkt för Swimrun så har du några egenskpaer att fundera över, den ska ge dig bra kraft och flyt i vattnet och vara lätt att öppna upp och kunna springa i utan att begränsa dig. Den behöver alltså vara flexibel och anpassad för både simning och löpning. swimrundräkterna du hittar i Pölder Sports sortiment bjuder på bra lösningar och funktioner och våra inköpare har valt ut ett par swimrundräkter från de stora märkena för att kunna erbjuda en bra produkt för alla som vill ge sig in, eller ut i den härliga världen av Swimrunners.

Träna och tävla i Swimrun

Det finns gott om möjligheter att träna och tävla i Swimrun i Sverige. Tävlingarna duggar tätt från vår och in på sensommaren och allt fler motionsanläggningar satsar på att ha en Swimrun-bana med nedstigningsplatser som kopplas på löparrundor. Sedan har vi så klart gott om simhaller i Sverige som lämpar sig för träning året om. Med våtdräkter och swimrundräkter kan du förlänga säsongen utomhus i sjöar och hav så om du kommer till ett läga där du vill satsa lite exra på din Swimrun så skulle vi rekommendera dig att införskaffa både en swimrundräkt och en våtdräkt som erbjuder lite tjockare neopren som täcker armar och ben också. Ofta tränar du antingen löpning eller simning för att utveckla dig inom Swimrun så att ha alternativ är bra och underlättar.

Vad behöver du veta när du väljer din swimrundräkt?

  • En swimrundräkt har en dragkedja fram för att lätta kunna dra upp/ner och därmed öppna upp eller justera din dräkt mellan distanserna, dvs beroende på om du simmar eller springer. Det är av absolut vikt att det momentet kan göras så fiktionsfritt som möjligt.
  • En swimrundräkt kommer oftast med korta armar och ben men här finns modeller som kommer med tillhörande sleeves som kan komletteras och användas på armarna för extra värme och flyt.
  • En swimrundräkt har tunnare neopren på benen vilket underlättar vid löpning där den blir flexiblare och lättare att röra dig i på marken.
  • En swimrundräkt har Inte lika tight passform som en simdräkt och ska kännas skön att springa och röra sig i även på land.

Kika på våra modeller för Swimrun och läs av storleksguiderna och fråga oss om det är något du undrar så hjälper vi dig att hitta rätt swimrundräkt hos oss.

Swimrundräkter att välja på

Swimrun, sporten och aktiviteten där du växelvis springer och simmar en distans vilket ställer höga krav på utrustningen. Hos Pölder Sport hittar du ett bra utbud av swimrundräkter och tillbehör med hög kvalitet från stora och välkända märken. Här kan du köpa swimrundräkter för swimrun online och behöver du hjälp med att hitta rätt produkt så kan du fråga våra specialister på området.

Löparskor för Swimrun

Din löparskor för Swimrun behöver ge dig ett säkert fäste i terräng och på våta stenar, de behöver ha bra egenskaper som att absorbera minimalt med vatten samt dränera vatten. Vi har ett stort sortiment av modeller som ger dig rätt egenskaper för din Swimrun.

Utrustning för Swimrun

I vårt sortiment hittar du alla de tillbehör och den utrustning du behöver för att träna och tävla i Swimrun. Med rätt utrustning tränar du effektivare, tävlar snabbare och säkareare i vatatnet. Fråga oss gärna om du undrar något om våra produkter för Swimrun.

Swimrun som det ser under Sjöloppet i Eksjö som Pölder Sport är med som spomsor vid och på plats med försläjning.

Kalmar Swimrun växer och det är många som vill tävla i de vackra omgivningar och bland publiken i city.