Vitargo

Vitargo Endurance Fuel 1kg Påse

Visa produktinformation
Välj smak: CITRUS
329 kr

Delbetala från 14 kr i 24 månader

Ej i lager

Beskrivning

Vitargo Endurance Fuel Citrus 1kg är en naturligt sötad sportdryck utan koffein. Produkten kan användas både som sportdryck under aktivitet eller kolhydratsuppladdare inför långlopp (används då på samma sätt som Vitargo Carboloader).
 
Vitargo Endurance Fuel är en naturligt sötad sportdryck med kolhydratblandningen 2:1 (2 delar Vitargostärkelse, 1 del fruktos). Vitargo är en stärkelse, en stor molekyl uppbyggd av glukos och extremt skonsam mot magen. Fruktos är en sockerart som förutom att den bidrar med naturlig sötning ger möjlighet till ytterligare kolhydratupptag till blodet från tarmen då fruktos och glukos inte konkurrerar om samma transportproteiner. Förhållandet Vitargo:fruktos är balanserat optimalt för att inte ge en hög osmolalitet som resulterar i en långsam magtömning.
 
Drycken innehåller förutom kolhydrater och salter, grenade aminosyror (BCAA). Mängden är 5,5 g/100 g pulver precis som för Vitargo Professional-sportdryck. 
 
Kolhydrat-elektrolytlösningar bidrar till att underhålla uthållighetsprestationen under långvarig uthållighetsträning samt ökar vätskeabsorbtionen under fysisk aktivitet.
Vitargo Endurance Fuel innehåller mineralerna Magnesium, Kalium, Kalcium och Natrium. Till exempel bidrar Kalium till normal muskelfunktion och Magnesium bidrar till normal energiomsättning.
 
Egenskaper:
  • Skonsam mot magen
  • BCAA för mental vakenhet
  • Lättupptagliga mineraler Mg, K, Ca och Na
  • Fri från aspartam
  • Glutenfri
Dosering:
Produkten intas under träning och tävling så väl vid lagidrotter som uthållighetssporter. 
För kolhydratuppladdning: 1-2 portioner intas per dag, 2-3 dagar innan tävling.
För sportdryck: 1 portion intas per timme hård aktivitet.
 
Tillred:
Fyll en flaska till 1/3 (2 dl) med vatten. Tillsätt pulvret (2 skopor/70 g) och skaka kraftigt under 1 minut. Fyll sedan upp med vatten till slutvolym 7-7,5 dl.
 
OBS! Skaka kraftigt- Vitargo är en stärkelse och det tar något längre tid för pulvret att helt lösas upp i vätska.
 
Specifikationer:
Innehåller skopa 70 ml
Portionsstorlek: 2 skopor, 70 g (~1,5 dl pulver)
Förpackning: 1kg burk
Smak: Citrus
Vitargokälla: Majs

Produktinformation

Köpguider

Låt oss hjälpa dig

  •