Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik
Längdskidåkare åker längdåkning i klassisk stil i vinterlandskap.

Längdskidor för klassisk stil. Vallningsbara.

DET ÄR ÄNDÅ NÅGOT SÄRSKILT MED VALLNINGSBARA LÄNGDSKIDOR I KLASSISK STIL
SKIDVALLAN HAR BLIVIT ENKLARE OCH ROLIGARE OCH MED RÄTT SKIDA ÄR DET ROLIGARE ÄN NÅGONSSIN I SPÅREN

Alla vallningsbara längdskidor för klassisk stil som du hittar i vårt sortiment håller bra kvalitet och kommer med belag som du kan jobba bra med. Belag som håller kvar din valla och ger dig bra förutsättningar för både glid och fäste. Modellerna du hittar hos oss skiljer sig en hel del från varandra när det kommer till konstruktioner, vikter, belag, materialval som tillsammans ger skidorna olika egenskaper och förutsättningar. Oavsett vilken nivå du väljer så kommer vi att handplocka en skida som ger dig den bästa upplevelsen i skidspåren och de bästa möjligheterna till ett bra glid och fäste i vinter. Våra skidspecialister är bäst i landet och oavsett om du handlar i butik eller online så är det dem som hjälper dig och ser till så att du får en 100% matchad skida till din skidåkning.

DU FÅR ALLTID LÄNGDSKIDOR MED RÄTT SPANN OCH TRYCKZONER

När du handlar längdskidor av oss så väljer våra skidspecialister alltid ut dina skidor för hand. Med hjälp av en Skiselector visas din spannkurvan när du står, glider och trycker till med din vikt för att få fäste! Vi har gjort det här i över 30 år och i över 20 år via e-handel så kunskapsbasen är stark hos våra anställda. Tusen och åter tusen längdskidor har passerat våra säljare till nöjda skidåkare över hela landet.

VI MÄRKER ALLTID UT LÄNGDSKIDANS ZONER

När vi har mätt ut din skidas vallazoner så märker vi ut dessa på skidan med fem streck och två rader med prickar på sidokanterna så att du alltid ska veta vart dina vallazoner ligger.

UNDER SKIDSÄSONGEN

När du har valt en längdskida så är det flera faktorer som påverkar din skidåkning under säsongen. En vallningsbar skida för klassisk stil vallas efter rådande snöförhållanden för bästa upplevelse i skidspåren. Försökt att hålla skidorna samt belagen rena så håller både utrustning längre och skidans egenskaper blir bättre. För att få bästa möjliga utgångsläge så välj till en stenslip och grundprep när du handlar skidorna så startar du med 100% fräscha belag som är redo att ta emot din skidvalla. Sedan rekommenderar vi att du stenslipar ditt par 1 ggr per år, vartannat år för att få de som ”nya” igen.

FÖR DIG SOM SATSAR - RÄTT LÄNGDSKIDA FÖR RÄTT FÖRE

En klassisk längdskida som fungerar för alla fören finns tyvärr inte, visst kan man hitta bra allroundskidor men inte som är OPTIMALA över hela temperaturspannet och samtliga snöförhållanden.
Lägger du ner hundratals timmar på längdskidor så är vårt råd att du minst bör ha 2-3 par skidor för att fixa de flesta väderlekar.
Rådet för den som är absolut inbiten är att ha ett par kallföres och ett par varmföres samt en skinskida för extremföret som vi så ofta har i Sverige, det som är runt nollan och som oftast med lite nederbörd.

HANLDA SKIDAN FÖR SIG ELLER I PRISVÄRT SKIDPAKET

Alla våra längdskidor går att köpa i prisvärda skidpaket där du får skida, bindning och pjäxa till ett paketpris. Det gäller oavsett om du letar efter klassiska skidor, skinskidor, skateskidor eller juniorskidor. Om du hittar en skida som det inte finns något paket av så hör av dig till oss så sätter vi ihop det åt dig.

VÅRA POPULÄRASTE VALLNINGSBARA SKIDPAKET FÖR KLASSISK STIL

VÅRA POPULÄRASTE VALLNINGSBARA LÄNGDSKIDOR FÖR KLASSISK STIL

Några av skidspcialisterna på Pölder Sport som hjälper dig att få ditt guldpar.

Har du koll på dina zoner? Kalle förklarar våra skidmarkeringar.

Den flyttbara bindningen som heter Prolink Shift-In hittar du integrerad på modeller från Atomic och Salomon med Shift-In benmäningen i namnet. Sitter numera inte bara på skinskidor utan även på vallningsbara och skateskidor!