Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik
Hitta dina energiprodukter hos Pölder Sport för en bättre träning och tävling. Energi och kosttillskott i ett stort sortiment.

Energipaket och kosttillskott - Träna och tävla bättre

Lägger du ner mycket tid och kraft på träning inför en stor utmaning som Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet eller någon annan tävling? Då ska du givetvis även se till att ladda kroppen med rätt energi.

Påfyllning av kolhydrater är en viktig bit att lösa på väg mot dina mål. Att ladda upp rätt och fylla på med energi under loppen från början till slut gör skillnad. Om du lägger ner tid och pengar på träning och utrustning så tycker vi att det är viktigt att även engagera sig i energibiten. Du behöver veta vilka produkter som fungerar bäst för dig.

Energiplanen

Du kommer behöva ca 60-90g kolhydrater per timma under ditt lopp. Om detta kommer från sportdryck, gels bars eller något annat spelar ingen roll. Testa under träning vilka produkter som fungerar bra för dig och din mage och fundera sedan över logistiken på ditt lopp – hur mycket kan du ha med dig? Kanske ska du blanda koncentrerad sportdryck för att få ner volymen.
Sätt sedan din energiplan på vad du behöver under ditt lopp. Testa den sedan gärna någon gång i samband med ett längre träningspass.

Energipaket

För dig som vill testa eller göra det smidigt har vi flera färdiga energipaket för både uppladdning och under lopp.

Favoriter från Vitargo

Vitargo är en patenterad kolhydrat framtagen för elitidrott. Vitargo passerar 80% snabbare genom magsäcken vilket ger snabbare glykogeninlagring och du slipper krånglande mage. Energin kommer snabbt ut i blodbanan och muskulatur.

Favoriter från Enervit

Du känner säkert till Enervit om du varit med på några större lopp. Enervit har en mängd olika produkter för tävling och träning där du behöver extra energi.

Favoriter från Umara

Umara står för prestation genom vetenskap, en välplanerad energiplan som ger idrottaren förmågan att prestera mera.

Så här gör du en specialblandning av Vitargo för skidåkare.

Enervit presenterar ISOCARB 2:1

Umara går igenom hur du skapar din energiplan.