Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik
Person åker skinskidor i snön. Skinskidor från Atomic.

Vi är specialister på skinskidor

Sluta ducka skinskidor! Skidlivet blir så mycket enklare och roligare! Det gäller alla skidåkare oavsett om du är elit och tränar dagligen eller om du är glad nybörjare.

Om du gillar att åka längdskidor, ja då ska du ha ett par skinskidor hemma som alltid är redo.

Utvecklingen går fortsatt starkt framåt och vi har sett hur skinskidorna hos alla stora märken fått bättre konstruktioner, blivit lättare, fått bättre skinhudar i kvalitet, prestation och hur modellerna blir enklare i sin hantering av skinsen vid skinbyten. Vi ser också hur varianterna av skinskidor blivit fler, nu finns det skinskidor för alla nivåer av åkare och de klassiska vallningsbara modellerna återfinns nu väldigt ofta också som en skinskida. Och så var det utvecklingen av flyttbara bindningar som gör kombinationen skinskida/flyttbar bindning till en oslagbar upplevelse och som ger dig perfekta förutsättningar till många bra och enkla dagar i skidspåren – helt fria från fästvallamissar. Skinskidor är valet för dig som köper ditt första par längdskidor, om du planerar att träna varje snödag hela säsongen (verkligen då) eller om du ska ta dig an Vasaloppet.

SKINSKIDOR TILL VASALOPPET?

Du kan absolut välja att åka på skinskidor till ditt Vasalopp. Det är ett bättre val nu än någonsin. Vi har sett många Vasalopp senaste åren där skinskidan fungerat riktigt bra, eller bättre än många vallningsbara. Om du ska siktar på att åka med skinskidor så se till att köra in dem ordentligt under vintern, ta hand om skinhuden och belaget under säsongen, se till att rengöra och preppa så kommer du öka dina förutsättningar för både bra glid och fäste. Med enkla medel och ett par tillbehör så håller du både glidytor och skinhudar rena vilket ger bättre egenskaper och hållbarhet som belöning.

MEN! Ska du satsa extra på Vasaloppet så tycker vi att du utöver dina skinskidor bör ha ett par BRA vallningsbara skidor i skidfodralet för att gardera för alla typer av fören!

SKINSKIDANS STORA FÖRDELAR

Skinskidan låter dig snabbt och enkelt komma ut i spåren! Skippa tiden med fästvallan, den biten löser skinhuden åt dig.
En skinskida fungerar i princip alltid, många gånger bättre än en vallningsbar skida när föret är svårt. Med skinskidor kan alla åka och få riktigt bra (med stor sannolikhet fler också) dagar i skidspåren!

MEN HA KOLL PÅ UTMANINGARNA

Skinskidor kan få problem när det blir för mycket nysnö eller kallsnö, då glider de oftast lite sämre än ett par BRA vallade skidor.
Skinskidans hud slits ut (gradvist så klart) och håller mellan 80-150 mil skidåkning beroende på spårkvalitet. Sedan måste du byta skinhudar och det är mer eller mindre lätt. Vallarester och smuts är skinskidans värsta fiender och sätter sig i huden vilket försämrar dess egenskaper, något du kan motverka med enkla, snabba och prisvärda små vallaprodukter.

VI ÄR SPECIALISTER PÅ SKINSKIDOR

• Låt oss som skidspecialist plocka ut din skinskida. Skidplocket är viktigt för en vallningsbar skida men extra viktigt för en skinskida. Tryckpunkterna måste bli rätt och det löser vi med vår stora erfarenhet av skinskidor. Och det spelar ingen roll om du köper i butik eller online!
• Välj till en flyttbar bindning till din skinskida - upplevelsen blir grym! Då kan du justera din position över skidan och se till att ha bästa möjliga glid och fäste vid rätt tillfällen. Pendlar du flera kilo i kroppsvikt både upp och ner så kan du enkelt justera zonerna med en flyttbar bindning.
NYHETER: Atomic och Salomons nya skidor kommer med integrerad platt som gör dig väldigt redo för Prolink Shift-In bindningen som gör det mycket enkelt för dig att flytta din position på skidan.
• Köp till några tillbehör som hjälper att hålla både skinhud och glidzon rena och maxade hela säsongen. Se våra prisvärda paket/set vallning av skinskidor.

VI REKOMMENDERAR SKINSKIDOR I PRISVÄRDA SKIDPAKET

I vårt utbud hittar du skinskidor som passar allt från den glada motionären till den som har riktigt bråttom - rena racingmodeller. De stora varumärkena har förstått kraften i skinskidor och idag finns en stor range av nivåer men framför allt toppskidor som eliten tränar med.

TA HAND OM DINA SKINSKIDOR MED ENKLA MEDEL

Med enkla produkter så tar du lätt hand om din skinskidas glid och skinhuden som sitter undertill. Bland tillbehören hittar du paket och produkter som bl.a. ger skidans belag bättre glidegenskaper och produkter som håller skinhuden ren, mer hållbar och förhindrar ifrysning. Det går snabbt och enkelt, du behöver ingen vallabod för att göra detta och det kommer göra din skidåkning roligare och förlänga livslängden på din skida och skidans skinhud.

Vår skidspecialist Björn förklarar kort vad skinskidor har att erbjuda dig som skidåkare.

Beställ en Åkklar-behandling till dina skinskidor så är du helt redo för spåren direkt när skidan kommer hem.
Se Åkklar behandlingarna här

Maxa din skinskidas egenskaper! Björn visar hur du enkelt får dina skinskidor att gå som bäst!