Polder Sport
Vasaloppet - Officiell Vasaloppsbutik
Pölder Sport presenterar:

Magasinet Längdspecialisten

Vår klassiska katalog förändras och blir ett Magasin online med samma uppdrag. Att informera, tipsa och inspirera dig som älskar längdåkning! Trevlig läsning!

Välkommen till en Officiell Vasaloppsbutik

Välkommen till en Officiell Vasaloppsbutik

Som officiell vasaloppsbutik har vi ett nära samarbete med Vasaloppet och ett unikt och stort längd-sortiment för längdåkare som garanterar kvalitet och funktion för att du som skidåkare ska kunna ta dig an Vasaloppet på allra bästa vis.
Längdskidåkare gör Vasaloppet

Mitt Vasalopp

Varje år är Vasaloppet ett väldigt hett event och vi ser att intresset ökar mer för varje år. Från hett till MEGA-HETT med andra ord. Om du är en som lyckats lägga beslag på någon av startplatserna så säger vi grattis och lycka till! Är du en av dem som vill åka men som ännu inte är anmäld säger vi– lugn och fin, det finns fortfarande platser kvar till Vasaloppets samtliga vinterlopp, och där inräknat första söndagen i mars!
Bild på lopp för trailrunning. Från utmaningen BAMM i Riksgränsen. Trailrunning när den är som bäst.

Trailrunning - kom igång och spring i naturen

Trailrunning är en sport och en aktivitet som växer och växer liksom många andra aktiviteter som handlar om att ta sig ut i vår storslagna natur. Det är verkligen hög tid för det! Här förklarar vi vad trailrunning är för något och rekommenderar skor, kläder och väskor för dina kommande trailrunning äventyr!
Fem tips för att bli bättre på trailrunning med Oscar Claesson

Fem tips för att bli bättre på trailrunning med Oscar Claesson

Sugen på att lära dig mer om trailrunning? Varför inte lära sig av Sveriges bästa traillöpare? Oscar Claesson har under senaste åren chockat Sverige med sin löpning och vi har här ställt några frågor som vi hoppas kan hjälpa dig att bli bättre på trailrunning!
Orienterare är ute och orienterare i skog i Sverige

Orientering hos Pölder Sport

Pölder Sport är stor inom Orientering och hos oss hittar du allt du behöver för träning och tävling inom orientering. Vi har ett komplett sortiment och försäljning online, i butik i Nässjö samt ute på tävlingar i Södra Sverige under vår, höst och sensommar. Hos Pölder Sport jobbar orienterare med ett stort hjärta för sporten och det märker du av i vårt sortiment. Välkommen till orientering hos Pölder Sport! Se alla våra aktuella försäljningstillfällen ute på tävlingar.
Längdskidåkare åker längdåkning i klassisk stil i vinterlandskap.

Längdskidor för klassisk stil. Vallningsbara.

Vi har ett stort utbud av längdskidor som du kan köpa för sig eller i prisvärda skidpaket där bindning och skidpjäxa ingår. Vi har skidor för alla typer av skidåkare och nivåer så du behöver absolut inte vara något proffs på längdåkning för att handla av oss. Vi hjälper dig som är nybörjare och som ska köpa ditt första par och vi hjälper dig som krigar om topp hundra på Vasaloppet. Med våra erfarna skidspecialister så tar vi fram rätt skida till rätt skidåkare - det kan du alltid lita på!
Person åker skinskidor i snön. Skinskidor från Atomic.

Vi är specialister på skinskidor

Hos Pölder Sport hittar du alltid ett stort utbud av skinskidor som du kan handla för sig eller i prisvärda skidpaket där bindning och skidpjäxa ingår. Utöver skinskidor har vi alla de tillbehör och utrustning du behöver för att kunna nyttja dina skinskidor på absolut allra bästa vis. Upptäck våra klassiska favoriter, nyheterna från de stora varumärkena och se vårt utbud som kan matcha skinskidor med alla typer och nivåer av skidåkare och utmaningar.
Våra Skateskidor - intresset ökar och våra favoriter

Våra Skateskidor - intresset ökar och våra favoriter

Skateintresset växet och växer och till nästa Vasavecka kan du ta dig an Öppet Spår i fri stil och sedan ett tag tillbaka så har vi även Nattvasan för alla skejtsugna. Det är bara några tecken på stilens framfart i Skandinavien.
Skidservice i världsklass

Skidservice i världsklass

Låt oss ta hand om dina skidor – du får en bättre upplevelse i spåren. Skidor fungerar som allt annat, tar du hand om din utrustning så fungerar den bättre och håller längre.
Bindningar - Systemen du behöver känna till

Bindningar - Systemen du behöver känna till

Senaste åren har det kommit många nyheter kring bindningar för längdåkning och utvecklingen fortsätter. Snart har varje märke en egen lösning och det finns en uppsjö av modeller att välja på för dig. Krångligt kanske du tycker, men faktum är att det nu är lättare än någonsin att få en fungerande kombination med din pjäxa.
Sköna pjäxor för längdskidåkning

Sköna pjäxor för längdskidåkning

Din längdskidåkning blir bekvämare och roligare med ett par bra pjäxor på fötterna. Det finns väldigt många modeller och prislägen att välja mellan. De senaste åren har tillverkarna enats om en typ av infästning i bindningarna. Nu passar alla nya skor med alla nya bindningar. Så här ska du tänka!
Välj rätt skidstavar

Välj rätt skidstavar

Och ett par stavar också! Det är en vanlig kommentar från våra kunder. Visst, du kommer ta dig fram i spåret med nästan vilka stavar du än väljer. Men det finns tid och kraft att spara och känsla att hitta om du väljer en bra stav för dig.
Skidvalla, vallning och tillbehör

Skidvalla, vallning och tillbehör

Oavsett om du köpt nya fina skidor, eller åker på ditt gamla favoritpar, så behöver du ta hand om dem på ett bra sätt. För de flesta är målet att få så bra glid och fäste i spåret, men även om du inte är intresserad av vallning så behöver du underhålla skidorna för att de ska fungera bra.
Kläder för längdskidåkning

Kläder för längdskidåkning

Grymma - det är precis vad man kan säga om kläder för längdskidåkning. Superfunktion med mycket bra komfort och känsla. Funderar du på vad som passar dig bra och hur du ska välja. Här går vi igenom allt - från topp till tå. Alla nyheter från de stora märkena och vår guide "Klä dig rätt för längdåkning".
Välj rätt skidhandskar

Välj rätt skidhandskar

Har du åkt längdskidor tidigare så har du säkert koll på vad du behöver för handske. Är du ny kan det vara lite svårare. Här guidar vi dig till bra val samt ger lite nyttiga tips om vad som kan vara bra att tänka på.
Välj rätt strumpor

Välj rätt strumpor

Har du inte testat en riktigt bra strumpa för dina vinteraktiviteter så är det dags att göra det nu. Vilken skillnad det är!
Turåkning – En naturupplevelse vintertid

Turåkning – En naturupplevelse vintertid

Under senare år har intresset för turåkning ökat stadigt. Vill du också uppleva vår fantastiska natur under vintertid? Det finns inte mycket som slår att glida ut på tur i vårt vackra landskap en solig vinterdag.
Längdskidor för juniorer och ungdomar. Skinskidor, skateskidor och klassiska längdskidor för juniorer och ungdomar.

Längdskidor med bra kvalitet för juniorerna

Vi har ett stort utbud av längdskidor för ungdomar och juniorer. Oavsett om det ska skejtar, åka klassiskt eller satsas på skinskidor så har vi kvalitetsskidor för olika nivåer och barn. Köp skidorna för sig eller i prisvärda skidpaket och skulle du har några frågor så finns vi här att hjälpa dig!
Rullskidor - Pölder Sport har rullskidorna och utrustningen du behöver för att åka rullskidåkningen som motionären upp till elitåkare.

Rullskidor - utrustningen du behöver!

Det är svårt att hitta en mer skidlik träningsform än just rullskidåkning, just för att det handlar om skidåkning… fast på hjul då. Rullskidorna håller igång och stärker rätt muskelgrupper och är en träningsform som stärker hela din kropp på ett mycket skonsamt vis. Var inte rädd för att åka rullskidor, det är lite som att lära sig cykla. Svajigt i början, men ganska snabbt hittar man balansen och känner sig säker.
Sportglasögon för alla aktiviteter

Sportglasögon för alla aktiviteter

När du idrottar utomhus finns det stora fördelar med att använda ett par bra sportglasögon. Förutom att de förhindrar farligt UV-ljus att nå dina ögon skyddar de även mot fartvind, snö, stavspetsar, grus mm. Du kan även få stora fördelar för din idrott med rätt lins i olika ljusförhållanden.
Vinterlöpning

Vinterlöpning

Sluta inte springa under vintermånaderna, men se till att du har bra utrustning för att möta snö, is och halka. Det är en fröjd att ge sig ut i det vintriga landskapet och känna att man har säkert grepp under fötterna, kläder som står emot vädret och vätska som isoleras från kylan.
Frihet med pannlampa

Frihet med pannlampa

Nu kan vem som helst träna, tävla och arbeta i svagt ljus med en mycket lätt och kompakt lampa på huvudet. En pannlampa låter dig göra det du vill oavsett dagsljus eller inte. Längdskidåkaren behöver inte hålla sig till elljusspåren, traillöparen kan springa långt in på natten och löparen behöver inte begränsa sig till upplysta vägar.
Takboxar för äventyren i vinter

Takboxar för äventyren i vinter

En takbox underlättar livet för dig som tycker om äventyr och resor med familjen, vännerna eller klubben oavsett säsong. Här hittar du vårt sortiment av takboxar som fokuserar på skidor men som så klart kan packas säkert med allt som ryms i boxen. Se våra alternativ och tillbehör och gör livet lite enklare med en Takbox till bilen.
Hitta dina energiprodukter hos Pölder Sport för en bättre träning och tävling. Energi och kosttillskott i ett stort sortiment.

Energipaket och kosttillskott - Träna och tävla bättre

Lägger du ner mycket tid och kraft på träning inför en stor utmaning som Vasaloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet eller någon annan tävling? Då ska du givetvis även se till att ladda kroppen med rätt energi.
Få med dig vätska ut på passet

Få med dig vätska ut på passet

Numera är det mycket enkelt att få med sig vätska ut på passet. Det finns vätskeryggsäckar, västar, midjeväskor mm för alla ändamål och tillfällen. De flesta modellerna går att justera på flera olika sätt för att sitta så bra som möjligt på din kropp. Faktum är ryggsäckarna är så bra idag att du knappt känner att du har på dig den.
Hos Pölder Sport hittar du rätt utrustning för orientering och orienterare.

Rätt utrustning för orientering

Orientering är en sport där du inte behöver så mycket prylar. Ett par skor, en kompass, kläder och nåt enklare tillbehör. Sen är du i gång och kan ge dig ut och jaga kontroller.
Upptäck Swimrun och Open Water hos Pölder Sport. Vi har ett stort och härligt utbud av allt du behöver för Swimrun och Open Water simning.

Swimrun & Open Water

Det är många sporter som går framåt i Sverige och i Skandinavien men den som sport och aktivitet som kanske växer allra mest (Padel i all ära då) är Swimrun och för den delen simning på öppet vatten. Swimrun är sporten där du växelvis springer och simmar en distans vilket ställer höga krav på utrustningen. Hos Pölder Sport hittar du ett bra utbud av våtdräkter och tillbehör med hög kvalitet från stora och välkända märken. Här kan du köpa våtdräkter för swimrun online.
Salomon Time To Ski - en inspiration för längdskidåkningsälskare.

Salomon Time To Ski

MISSA INTE TIME TO SKI! Salomon bjöd upp sina stjärnor och våra specialister till Salomonhuset i Åre! Under ett par avsnitt får ni möta Vasaloppsvinnare, produktexperter och så en och annan olympisk mästare som tillsammans inte bara kommer inspirera dig utan också dela med sig av kunskap och träningstips kring längdskidåkning.
Pölders Skidmässa

Pölders Skidmässa

Under Pölders Skidmässa kan du ta del av härliga erbjudanden på våra redan prisvärda skidpaket och set. Du kommer kunna ta del av fina mässerbjudanden och om du tar dig till vår butik i Nässjö så finns det gott om våra egna skidspecialister men också produktproffs från de stora varumärkena på plats för att svara på alla dina frågor. Läs mer om Skidmässan här.
Våra ambassadörer

Våra ambassadörer

Vi på Pölder Sport är väldigt stolta över att få möjligheten att arbeta tillsammans med mycket duktigt folk inom olika idrotter och aktiviteter. I detta kapitel kommer vi presentera alla våra Pölder ambassadörer som vi har ett nära samarbete med.